Το Καλαμάκι βρίσκεται στην νότια ακτή της κεντρικής Κρήτης. Είναι ένα μικρό χωριό που παρά το πέρας των χρονών διατηρεί την πολύ φιλική και οικογενειακή του ατμόσφαιρα.

Έτσι αποτελεί ιδανικό μέρος για ξεκούραστες διακοπές, μακριά από τον θόρυβο δίπλα στη θάλασσα… Στην παραλία Καλαμακίου, θα βρείτε καφετέριες και ταβέρνες που προσφέρουν ομπρέλες και ξαπλώστρες δωρεάν.

Το Καλαμάκι διαθέτει ότι θα χρειαστείτε στις διακοπές σας, συμπεριλαμβανομένων σουπερμάρκετ, τουριστικά είδη/σουβενίρ, ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες, κλπ. Σε απόσταση 8 και 15 χιλ. βρίσκεται το Τυμπάκι και η Μοίρες όπου εκεί θα βρείτε όλες τις τράπεζες, το κέντρο υγείας και διάφορα μαγαζιά.

 

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ

Πως να έρθετε στο Καλαμάκι

Φεύγοντας από το αεροδρόμιο Ηρακλείου, παίρνουμε την εθνική οδό προς Ρέθυμνο, Χανιά.
Μετά από περίπου 8 χιλιόμετρα, βγαίνουμε από την εθνική οδό με μια έξοδο δεξιά για Μοίρες.
Ακολουθούμε την κατεύθυνση Μοιρών. Διασχίζουμε τις Μοίρες. Μετά από τις Μοίρες, δεν θα δυσκολευτείτε να βρείτε το Καλαμάκι, αφού υπάρχουν πινακίδες κάθε λίφα χιλιόμετρα.
Περίπου 12 χιλιόμετρα μετά τις Μοίρες, 500 μέτρα πριν μπούμε στο Τυμπάκι, βλέπουμε δεξιά ένα μαγαζί Nissan. Στρίβουμε αριστερά στο δρόμο που βρίσκεται απέναντι στο μαγαζί.
Ακολουθούμε το δρόμο για 6 χιλιόμετρα. Φτάνουμε σε μια διασταύρωση, στην οποία στρίβουμε δεξιά. Ο δρόμος κατεβαίνει προς τη θάλασσα. Μετά από 2 χιλιόμετρα, φτάνουμε στην πλατεία του Καλαμακίου.
Από την πλατεία, παίρνουμε αριστερά την οδό που είναι παράλληλη στην θάλασσα, μέχρι το τέλος της…